Vijf tips voor het schrijven van een sterke motivatiebrief! ✍🏻

Als je op zoek bent naar een stage of baan, dan is het schrijven van een goede motivatiebrief essentieel. Het is namelijk de eerste indruk die je maakt op de persoon of organisatie die je wilt bereiken. Maar hoe schrijf je nu een sterke motivatiebrief? Lees onze vijf tips!
gedeeld in Carrièretips
maart 9, 2023
Vijf tips voor het schrijven van een sterke motivatiebrief! ✍🏻
  1. Maak een goede eerste indruk Je eerste zinnen zijn erg belangrijk om de aandacht van de lezer te trekken. Begin dus niet met een saaie introductie, maar maak het persoonlijk en relevant voor de functie of opleiding waarvoor je solliciteert. Bijvoorbeeld: “Mijn passie voor duurzaamheid en mijn interesse in het bedrijf XYZ maakt dat ik graag bij jullie wil werken als marketingstagiair.”
  2. Vertel waarom je geschikt bent Nu je de aandacht hebt, is het tijd om te vertellen waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de functie of opleiding. Beschrijf wat je hebt geleerd tijdens je opleiding of eerdere werkervaringen en hoe dit relevant is voor de functie. Laat zien wat je kunt en waarom juist jij de persoon bent die ze zoeken.
  3. Wees enthousiast Een motivatiebrief is niet alleen om te vertellen waarom jij geschikt bent, maar ook om te laten zien hoe enthousiast je bent over de functie of opleiding. Laat zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf of de opleiding en wat je aantrekt aan de functie of opleiding. Laat zien dat je gemotiveerd bent om te werken of te studeren bij dit bedrijf of deze instelling.
  4. Houd het kort en krachtig Een motivatiebrief hoeft niet lang te zijn, vaak is één pagina voldoende. Het gaat erom dat je de essentie van je motivatie goed overbrengt. Houd het kort en krachtig, en vermijd lange zinnen en vakjargon. Wees duidelijk en to the point.
  5. Sluit af met een sterke zin De afsluiting van je motivatiebrief is minstens zo belangrijk als de introductie. Sluit af met een sterke zin die de lezer nogmaals laat zien waarom jij de beste kandidaat bent voor de functie of opleiding. Bijvoorbeeld: “Ik ben ervan overtuigd dat mijn passie voor de functie en mijn gedrevenheid een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het succes van het bedrijf.”

Tot slot is het belangrijk om je motivatiebrief goed na te lezen en eventueel te laten controleren door iemand anders. Let ook goed op spelfouten en grammaticale fouten. Met deze tips ben jij klaar om een sterke motivatiebrief te schrijven en die droomstage of baan te krijgen!

Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

april 22, 2024
Ontdek het buitenleven: een boeiend interview met Nienke Breukers van Obelink!
Hoewel het zonnige weer nog even op zich laat wachten, is de lente officieel begonnen! Binnenkort tijd om weer meer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Daarom gingen wij voor Mijn Magazine voor de editie ‘’Buitenleven’’ in gesprek met Nienke Breukers, werkzaam bij Obelink, specialist in kamperen en outdoor!
januari 30, 2024
Een bijzonder interview op de dag van het werkplezier in de zorg! Marly Sikkes vertelt over haar ervaring bij Azora!
Vandaag, 30 januari, is het de Dag van het Werkplezier in de zorg. Voor deze speciale dag hebben wij een interview mogen afnemen met een medewerker van Azora, Marly Sikkes. We willen vandaag graag de zorgsector in het zonnetje zetten. In dit verhaal lees je verder over Marly haar ervaring met het werken in de zorg.
januari 9, 2024
Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!
Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.
december 12, 2023
“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”
Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur.