Ontdek de kansen voor banen, stages en afstudeeropdrachten in de infrasector Achterhoek!

Ben jij gepassioneerd door het bouwen van de wereld om ons heen? En wil jij jouw steentje bijdragen in de mooie regio Achterhoek? Dan kan jij zeker je handen uit de mouwen steken binnen de infrasector. In de Achterhoek zitten veel innovatieve infra bedrijven met uitdagende projecten. Er zijn talloze kansen voor zowel professionals als studenten.

Banen in de infrasector

In de Achterhoek zijn veel verschillende Infra bedrijven actief die zich bezighouden met infrastructuurprojecten, variërend van wegenbouw tot watermanagement en alles daartussen. Of je nu een ervaren professional bent of aan het begin van je carrière staat, er zijn mogelijkheden op alle niveaus. Met projecten zoals de ontwikkeling van nieuwe wegen, duurzame energie-infrastructuur en waterbeheer is de vraag naar talent altijd aanwezig.

Stage- en afstudeeropdrachten in de infrasector

Voor studenten die op zoek zijn naar praktijkervaring of op het punt staan om hun studie af te ronden, bieden Infra bedrijven in de Achterhoek uitdagende stage mogelijkheden

en afstudeeropdrachten aan. Of je nu student bent in Civiele Techniek, Werktuigbouwkunde of Ruimtelijke Ordening, er zijn veel diverse mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen onder ervaren begeleiding vanuit het bedrijfsleven. Je krijgt de kans om mee te werken aan echte projecten en waardevolle ervaringen op te doen.

Wil jij werken in de infrasector? Ontdek hieronder mooie infra bedrijven uit de Achterhoek!

Over Rouwmaat Groep:
Met 200 collega’s bouwen wij al 75 jaar aan woonwijken, wegen en complete bedrijventerreinen. We houden deze ook vrij van afval. We werken voor bedrijven, instellingen, overheden en particulieren in Oost-Nederland en Nordrhein-Westfalen (Dld.)

Wat maakt werken bij Rouwmaat zo leuk?
Ons werk speelt zich af in ‘ons eigen’ Oost-Nederland, waar we meebouwen aan de woonwijken, wegen en bedrijventerreinen van morgen. Na het werk fietsen we voldaan langs onze eigen projecten.

Hoe zou je de bedrijfscultuur binnen Rouwmaat kunnen omschrijven? 
Met 200 collega’s zijn we groot genoeg om uitdagende projecten aan te kunnen, maar we
zijn nog echt een gemoedelijk familiebedrijf waar iedereen elkaar gewoon bij naam kent.

Wat maakt werken in de infrasector volgens jullie zo bijzonder? 
Je bouwt aan je eigen leefomgeving en dat is belangrijk werk. Geen huizen, wegen en bedrijfshallen zonder uitvoerders, rioleurs, machinisten en andere vakmensen.

Welke mogelijkheden biedt jullie organisatie voor professionele ontwikkeling en/of doorgroeimogelijkheden? 
Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in een richting die je zelf mede bepaalt. En dat maakt dat de meeste mensen graag en lang bij ons werken.

Biedt jullie bedrijf stages, afstudeeropdrachten of leerwerktrajecten aan voor studenten?
We bieden uitdagende leerwerktrajecten en stages aan machinisten, grondwerkers, uitvoerders en projectleiders in de civiele techniek en infra.

Kunnen jullie een voorbeeld geven van een recent project dat jullie hebben uitgevoerd waar jullie trots op zijn?
We zijn trots op elk project, maar worden extra blij van totaalprojecten. Denk aan de ontwikkeling van een woonwijk op de plek van een meubelfabriek, waarbij we alles onder
maaiveld realiseren: van het eerste bodemonderzoek tot funderingen en de laatste straatsteen en alles daar tussenin. Het slopen van opstallen, het afvoeren en recyclen van
al het vrijkomende afval, het breken van puin tot nieuwe grondstof voor ons eigen duurzame beton, het uitgraven van de bouwkuip, leggen van riolering en verdere infrastructuur tot het aanvoeren van bouwstoffen met ons eigen transport.

Hoornstra Infrabouw

Over Hoornstra Infrabouw:
Hoornstra is in 1985 opgericht als een lokaal aannemersbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een erkend regionaal aannemersbedrijf onder de naam Hoornstra Infrabouw. Onze expertise strekt zich uit over een breed scala aan werkzaamheden, variërend van grootschalige rioleringsprojecten en standaard straatwerk tot grondverzet en onze eigen innovatieve infiltratiesystemen. Ons team van in totaal 150 medewerkers staat klaar om zowel de uitdagingen van lokale overheden als die van particulieren aan te pakken. Met onze slogan “Hoornstra, het bouwvertrouwen” streven wij ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit te bieden. Kiezen voor Hoornstra betekent kiezen voor betrouwbaarheid, naleving van afspraken, directe communicatielijnen en een hoog niveau van verantwoordelijkheid.

Wat maakt werken bij Hoornstra zo leuk?
Bij Hoornstra zijn er tal van redenen waarom werken bij ons zo leuk is, maar een van de meest opmerkelijke aspecten is de diversiteit aan projecten waar je aan kunt werken. Of het nu gaat om grootschalige projecten of kleinschalige opdrachten, bij Hoornstra krijg je de kans om aan uiteenlopende projecten te werken die variëren in omvang en complexiteit. Naast de variatie in projecten, biedt Hoornstra ook een stimulerende en ondersteunende
werkomgeving. We hechten waarde aan een cultuur van samenwerking, waarin teamwork, respect en open communicatie worden aangemoedigd. Bij Hoornstra krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk.

Hoe zou je de bedrijfscultuur binnen Hoornstra kunnen omschrijven? 
Bij Hoornstra gaat het niet alleen om de projecten die we uitvoeren, maar ook om de mensen die erbij betrokken zijn. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een sterke onderlinge verbondenheid en een gevoel van saamhorigheid. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich niet alleen gewaardeerd voelen, maar ook onderdeel zijn van een hechte familie.

Wat maakt werken in de infrasector volgens jullie zo bijzonder? 
Een van de meest bijzondere aspecten van werken in de infrasector is dat je direct zichtbare resultaten kunt zien van jouw werk. Of het nu gaat om het aanleggen van wegen, bruggen, tunnels, of andere infrastructuur, elke stap die je neemt draagt bij aan de vormgeving van de fysieke omgeving om ons heen. Wanneer een project afgerond is, dan kan je met trots zeggen: “Dit heb ik gemaakt”.

Welke mogelijkheden biedt jullie organisatie voor professionele ontwikkeling en/of doorgroeimogelijkheden? 
Bij Hoornstra moedigen we professionele ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden aan door middel van interne opleidingen, diverse doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie en leer- werktrajecten. Zo hebben wij diverse vakmannen opgeleid tot uitvoerders en werken er meerdere
leerlingen bij ons die begeleid worden door gediplomeerde leermeesters.

Biedt jullie bedrijf stages, afstudeeropdrachten of leer-werktrajecten aan voor studenten?
Ieder jaar begeleidt Hoornstra diverse stagiaires. Dit kunnen stagiaires of leerlingen van praktijkscholen, het mbo, hbo of de universiteit zijn. Ook afstudeerders die een specifieke opdracht hebben, zijn bij ons meer dan welkom. Stagiaires krijgen de kans om binnen diversie afdelingen, zoals calculatie en werkvoorbereiding mee te kijken, maar ook buiten meelopen kan natuurlijk ook!

Ter Maat Group

Over Ter Maat Group:
Voor elk project de beste oplossing tegen de beste prijs. Wij zijn een veelzijdig aannemersbedrijf. Onze klanten zijn bedrijven, gemeenten en particulieren, waarvoor wij (machinaal) straatwerk, grondwerk en sloopwerk uitvoeren.

Wat maakt werken bij Ter Maat Group zo leuk?
Bij Ter Maat Group werken we met een jong en dynamisch team. Dat maakt werken binnen ons bedrijf leuk en afwisselend.

Hoe zou je de bedrijfscultuur binnen Ter Maat Group kunnen omschrijven? 
Wij zorgen er met zijn alle voor dat de projecten soepel lopen. Binnen ons team kan je rekenen op al je collega’s en je kan van elkaar op aan. Dit zorgt voor een goede bedrijfscultuur binnen ons bedrijf.

Wat maakt werken in de infrasector volgens jullie zo bijzonder? 
Iedere dag werk je lekker buiten. De werkzaamheden zijn altijd afwisselend door de diverse projecten. Tijdens het werk ervaar je veel vrijheid. Dit zijn wel de belangrijkste punten die voor ons het werk bijzonder maken.

Welke mogelijkheden biedt jullie organisatie voor professionele ontwikkeling en/of doorgroeimogelijkheden?
Bij Ter Maat Group lijden wij ons personeel goed op. We bieden verschillende opleidingen of cursussen aan die onze medewerkers kunnen volgen.

Biedt jullie bedrijf stages, afstudeeropdrachten of leer-werktrajecten aan voor studenten?
Bij Ter Maat Group is het zeker mogelijk om stage te lopen. We bieden voor verschillende opleidingen stageplekken aan. Voor de volgende opleidingen is het mogelijk om stage bij ons te lopen:

  • Stratenmaker
  • Vakman GWW
  • Machinist
  • Uitvoeder

Kunnen jullie een voorbeeld geven van een recent project dat jullie hebben uitgevoerd waar jullie trots op zijn?
Een project waar wij trots op zijn die wij recent hebben uitgevoerd zijn ‘De blauwe golven in Arnhem’.

Nieuwsgierig naar nog meer mooie werkgevers in de infrasector?

Of je nu op zoek bent naar een baan, stage of afstudeeropdracht, de Achterhoek heeft voor ieder wat wils. Er zijn veel mooie Infra bedrijven gevestigd in de Achterhoek zoals Rouwmaat Groep, Hoornstra Infrabouw en Ter Maat Group en onze regio heeft nog veel meer te bieden. Ontdek de mogelijkheden en zet de volgende stap in je carrière in deze mooie regio.

AchterhoekWerkt.nl maakt je zoektocht eenvoudig door alle informatie over topwerkgevers in de Achterhoek op één plek te verzamelen. Of je nu aan het begin van je carrière staat of klaar bent voor een nieuwe stap, op AchterhoekWerkt.nl ontdek je de kansen die bij jou passen!

Neem de tijd om te verkennen wat de Achterhoek te bieden heeft en vind je ideale stage, afstudeeropdracht of baan via AchterhoekWerkt.nl.

Jouw toekomst in de Achterhoek begint hier!