Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!

Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.
gedeeld in Carrièretips
januari 9, 2024
Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!

Hoe val je op bij een bedrijf?

Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.

1. Doe je onderzoek: Voordat je begint met het schrijven van je e-mail, is het cruciaal om meer te weten te komen over het bedrijf. Wat zijn hun kernwaarden, recente projecten of evenementen? Laat zien dat je geïnteresseerd bent en begrijpt wat het bedrijf doet.

2. Een sterke openingszin: Grijp de aandacht van de lezer vanaf het begin. Of het nu gaat om een opvallende statistiek, een persoonlijke anekdote of een gemeenschappelijke interesse, zorg ervoor dat de eerste zin impact heeft.

3. Wees concreet en beknopt: Verlies jezelf niet in lange alinea’s. Houd je boodschap kort en krachtig. Vertel wie je bent, wat je doet en waarom je geïnteresseerd bent in het bedrijf.

4. Toon je toegevoegde waarde: Laat zien wat jij het bedrijf te bieden hebt. Bespreek jouw vaardigheden, ervaringen en hoe deze aansluiten bij de behoeften van het bedrijf. Wees specifiek en gebruik voorbeelden om je punt te ondersteunen.

5. Sluit af met een actiegerichte zin: Geef duidelijk aan wat de volgende stap zou kunnen zijn. Of het nu gaat om een uitnodiging voor een gesprek, het sturen van je CV of het aanbieden van verdere informatie, zorg ervoor dat je een deur openhoudt voor verdere communicatie.

Voorbeeld:

Beste [Naam van de ontvanger],

Ik hoop dat deze e-mail je in goede gezondheid bereikt. Mijn naam is [Jouw naam] en ik ben een enthousiaste [jouw studie-/werkgebied] student/ervaren professional met een passie voor [specifiek interessegebied]. Na het onderzoeken van [bedrijfsnaam]’s recente projecten en jullie toewijding aan [waarde/missie van het bedrijf], werd ik echt geïnspireerd.

Met [aantal jaar] ervaring in [specifieke vaardigheden] en een bewezen staat van dienst in [relevant project/ervaring], geloof ik dat ik waarde kan toevoegen aan [bedrijfsnaam] door [concrete bijdrage]. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om mijn kennis en vaardigheden in te zetten voor [specifiek doel/project van het bedrijf].

Graag zou ik de gelegenheid willen krijgen om mijn achtergrond en ideeën verder te bespreken in een persoonlijk gesprek. Zou het mogelijk zijn om een afspraak in te plannen om verder te praten over hoe ik van waarde kan zijn voor [bedrijfsnaam]?

Bedankt voor je tijd en overweging. Ik kijk ernaar uit om van je te horen.

Met vriendelijke groet,

[Jouw naam]

Het benaderen van bedrijven in de Achterhoek vereist een persoonlijke aanpak en aandacht voor detail. Houd deze tips in gedachten en wees niet bang om je eigen stempel te drukken. De Achterhoek wacht op jouw talent!

Veel succes met het versturen van je e-mails en het vinden van die geweldige stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!

Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

april 22, 2024
Ontdek het buitenleven: een boeiend interview met Nienke Breukers van Obelink!
Hoewel het zonnige weer nog even op zich laat wachten, is de lente officieel begonnen! Binnenkort tijd om weer meer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Daarom gingen wij voor Mijn Magazine voor de editie ‘’Buitenleven’’ in gesprek met Nienke Breukers, werkzaam bij Obelink, specialist in kamperen en outdoor!
januari 30, 2024
Een bijzonder interview op de dag van het werkplezier in de zorg! Marly Sikkes vertelt over haar ervaring bij Azora!
Vandaag, 30 januari, is het de Dag van het Werkplezier in de zorg. Voor deze speciale dag hebben wij een interview mogen afnemen met een medewerker van Azora, Marly Sikkes. We willen vandaag graag de zorgsector in het zonnetje zetten. In dit verhaal lees je verder over Marly haar ervaring met het werken in de zorg.
december 12, 2023
“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”
Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur. 
december 11, 2023
“Bij Frontis kreeg ik de kans om na mijn afstudeerstage te blijven werken”
Ik ben Bregje van Eldik. Ik ben in juli 2020 bij Frontis in Varsseveld afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN.  Frontis is een full service digitaal bureau uit de Achterhoek waar ze aan diverse toffe projecten werken voor ambitieuze opdrachtgevers uit de regio. Bij digitale projecten kun je denken aan websites, webshops, koppelingen, applicaties en online marketing campagnes. Wij kunnen klanten de volledige digitale service aanbieden. Binnen Frontis vervul ik sinds september 2020 de functie van Interaction Designer. Als Interaction Designer sta ik garant voor de eindgebruiker in alle fases van het onderzoek-, ontwerp- en ontwikkeltraject. Dit doe ik onder andere door gebruikersonderzoek uit te voeren en door bijvoorbeeld persona’s, experience maps en user stories uit te werken. Door de wensen en de behoeften van de eindgebruiker als uitgangspunt te nemen en ze in het hele project te betrekken, zorgen we ervoor dat we een oplossing opleveren waar de eindgebruiker blij van wordt.