Vacature: Sales Manager Services – Werken bij Kaak

augustus 19, 2024

Sales Manager Services

Als Sales Manager Services speel je een sleutelrol in het stimuleren van de verkoop van onze toonaangevende serviceoplossingen. Met jouw vermogen om klantfeedback en marktinzichten om te zetten in effectieve verkoopstrategieën, ben jij de drijvende kracht achter onze groeiende serviceverkoop. Ben jij de Sales Manager Services die wij zoeken? Lees dan snel verder!

De functie

Als Sales Manager Services ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van serviceoplossingen binnen ons uitgebreide portfolio. Je werkt nauw samen met de Area Sales Manager (ASM) en ondersteunt deze met al onze klanten. Belangrijke thema’s in deze rol zijn het onderhouden van klantrelaties, het geven van advies en het maximaliseren van klanttevredenheid. Je vertaalt belangrijke feedback van klanten en marktinformatie naar verkoopstrategieën voor klanten en regio’s. Daarnaast draag je bij aan het trainen en motiveren van het servicegerichte verkoopdenken binnen Royal Kaak.

Jouw uitdaging

Je focus ligt op het onderhouden en vergroten van de verkoop van ons gehele serviceportfolio. Dit doe je door opvolgactiviteiten uit te voeren om serviceverkopen te vergroten, verkoopcijfers te analyseren en toekomstige verkopen te voorspellen. Je onderhandelt over offertes, die zijn opgesteld door de Sales Engineer Service, en sluit deals af. Ook ontwikkel en voer je de jaarlijkse verkoopstrategie voor FPS uit als onderdeel van de algehele jaarlijkse verkoopstrategie voor Global Service. Het opbouwen en onderhouden van relaties met klanten van Royal Kaak om de serviceverkoop te verhogen, is een belangrijk onderdeel van je werk.

Daarnaast voer je marktonderzoek uit om de richting van concurrenten en de behoeften en voorkeuren van klanten te begrijpen. Je rapporteert klantfeedback en marktonderzoek aan de service- en verkoopafdeling, zodat data-gedreven beslissingen mogelijk zijn. Je ondersteunt de Area Sales Manager bij servicerequests en onderhoudt contact met de Sales Engineers Service en de juridische afdeling. Ook breng je inzichten over productinnovaties van klanten terug naar de engineeringafdeling en bereid je commerciële voorstellen en contracten voor toekomstige diensten voor. Proactief deelnemen aan de ontwikkeling van de organisatie door verkoop als ruggengraat te promoten, is ook een van je verantwoordelijkheden.

Wat verwachten we van jou?

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van commerciële economie, (technische) bedrijfskunde of vergelijkbaar;
  • Je beschikt over technische basiskennis;
  • 5 jaar verkoopervaring met sterk en bewezen verkooprecord;
  • Bereidheid om naar het buitenland te reizen om klanten te bezoeken;
  • Uitstekende advies-, verkoop- en onderhandelingsvaardigheden;
  • Initiatief en inzet om klanten en collega’s in de verkoop te motiveren;
  • Uitstekend klantenservice, communicatieve en sociale vaardigheden;
  • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift, goede beheersing van de Duitse taal is een sterk pluspunt.

Wat mag je van ons verwachten? Je komt te werken in een uitdagende technische omgeving waarin wordt verwacht dat je je ontwikkelt en er ruimte is voor jouw groei. Daarnaast bieden wij je een goede beloning en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder: 27 vakantie dagen, 13 ADV dagen en flexibele werktijden. Je komt te werken in een internationaal opererend familiebedrijf.

Wie zijn wij?

Kaak is wereldwijd één van de belangrijkste producenten van complete productielijnen en automatiseringen voor de industriële bakkerijbranche. Kaak is een dynamisch familiebedrijf met een leidende marktpositie in diverse markten, regio’s en landen. Samen met gekwalificeerde experts werkt Kaak continu aan nieuwe ontwikkelingen en klantspecifieke oplossingen.

Ben je enthousiast over deze vacature?

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan in de functie van Sales Manager Services? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Solliciteer direct via de sollicitatiebutton op deze pagina of stuur een mail naar jobs@kaak.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling HR (0315 339 111).

Opleidingsniveau
HBO

Gerelateerde vacatures

Andere vergelijkbare vacatures die je wellicht interessant vindt: