oktober 14, 2024

Chef-redacteur akkerbouw

Leidende kracht met visie en passie voor de akkerbouwsector

Ben jij gepassioneerd over de agrarische sector en heb je een sterke affiniteit met akkerbouw? Wil jij jouw talent inzetten om de Nederlandse akkerbouwer te informeren en inspireren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als chef-redacteur akkerbouw leid je de redactie van Akkerwijzer.nl en het vakblad Akkerwijzer. Je bewaakt de redactionele koers en kwaliteit, bedenkt nieuwe invalshoeken en zet scherpe artikelen neer. Je volgt het nieuws op de voet, interviewt experts en ondernemers, gaat naar bijeenkomsten, en weet complexe thema’s en actuele ontwikkelingen in teelt, gewasbescherming en rendement begrijpelijk en aantrekkelijk te presenteren aan onze doelgroep.

Wat ga je doen

Even kort voorstellen

Agrio is een grote naam in agrarisch Nederland met meer dan tien mediamerken zoals Akkerwijzer, Melkvee en Trekkerweb. Zo’n mediamerk bestaat uit een vakblad (print), een website (online), events (fysiek en online) en social media, waarmee wij dagelijks tienduizenden mensen bereiken in de agrarische sector. De drijvende kracht achter dit succes is onze onafhankelijke redactie, die elk mediamerk vult met journalistieke nieuwsitems, verdiepende achtergrondverhalen en (bedrijfs)reportages. Door het verspreiden van waardevolle informatie en expertise willen wij boerenfamilies sterker maken en hen helpen zich voor te breiden op de toekomst. Dag in dag uit zetten wij, een team van zo’n 80 collega’s, elk met een eigen specialisme, ons in voor deze missie.

Wat ga jij doen?

Als chef-redacteur neem je de leiding over de redactionele invulling van zowel het print- als online platform van Akkerwijzer. Je coördineert en stuurt het redactieteam van Akkerwijzer aan, waarbij je zorgt voor een efficiënte samenwerking en optimale inzet van ieders expertise. Je bent regelmatig onderweg om zelf akkerbouwers te spreken en telersavonden, demonstraties en open dagen bij te wonen. Zo vergroot je je eigen akkerbouwkennis, die je vervolgens via jouw artikelen doorgeeft aan andere akkerbouwers.

Je bent het gezicht van Akkerwijzer in de sector en de media. Je geeft jouw visie op ontwikkelingen in de akkerbouwsector. Ook vertegenwoordig je Akkerwijzer naar buiten toe en treed je op als woordvoerder tijdens evenementen en in de media.

Wie zoeken wij?

Iemand met kennis van de akkerbouwsector en een scherp oog voor de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Je hebt een neus voor nieuws en een goed gevoel voor het vertellen van verhalen en je weet hoe je complexe onderwerpen toegankelijk maakt voor onze lezers. Daarnaast ben je in staat beslissingen te nemen die bijdragen aan het succes van Akkerwijzer. Met jouw natuurlijke vermogen om mensen te motiveren en inspireren, weet je bovendien je team aan te moedigen om het beste uit zichzelf te halen.

Wat breng je mee

  • Grondige kennis van de akkerbouwsector.
  • Een bestaand netwerk of de ambitie om een netwerk op te bouwen.
  • Passie voor de akkerbouw en de uitdagingen in de sector.
  • Uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden.
  • Creativiteit, initiatief en een goed gevoel voor netwerken.
  • Rijbewijs B.

Klaar voor een goed gesprek?

Ben je enthousiast over de functie en wil je verder praten over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Neem dan contact op met Robert Ellenkamp, hoofd redacteur bij Agrio: robert@agrio.nl of via telefoonnummer +31 (0)6 53927541.

Direct solliciteren? Vul het onderstaande formulier in of mail jouw motivatie inclusief CV naar hr@agrio.nl.

Uren/periode

32 – 36 uur (1 FTE)

Wat biedt Agrio

Een afwisselende baan in een leuk team met korte lijnen en een informele werksfeer. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is mogelijk om een gedeelte van de werkweek vanuit huis te werken, het hybride werken is bij ons helemaal ingeburgerd. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door verschillende trainingen. Salariëring geschiedt volgens de CAO, inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Opleidingsniveau
Anders
Dienstverband
Fulltime baan, Parttime baan
Agrio uitgeverij bv
Bekijk profiel
Sector
Media en communicatie
Bedrijfsgrootte
51 tot / met 100 medewerkers
Telefoonnummer
0314-626437 0314-62**** Toon
Locatie
's-Heerenberg