Zes tips voor een goede videosollicitatie! 📹

Een videosollicitatie is een nieuwe en innovatieve manier om een potentiële werkgever te laten zien wat je in huis hebt. In tegenstelling tot een traditionele sollicitatiebrief en cv, biedt een videosollicitatie de mogelijkheid om jezelf te presenteren op een persoonlijke en creatieve manier. Het kan echter ook intimiderend zijn, vooral als je niet weet waar te beginnen. Hier zijn enkele tips voor het maken van een goede videosollicitatie.
gedeeld in Carrièretips
maart 9, 2023
Zes tips voor een goede videosollicitatie! 📹
  1. Doe je huiswerk

Voordat je begint met het maken van je videosollicitatie, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het bedrijf waar je solliciteert. Bezoek hun website, bekijk hun sociale media-accounts en lees artikelen over het bedrijf om meer te weten te komen over hun cultuur, waarden en missie. Dit helpt je niet alleen bij het formuleren van je boodschap, maar laat ook zien dat je gepassioneerd en toegewijd bent aan het bedrijf.

  1. Kies de juiste locatie en achtergrond

Kies een rustige, goed verlichte locatie zonder afleidingen, zoals huisdieren of achtergrondgeluiden. Zorg ervoor dat de achtergrond professioneel oogt. Dit kan bijvoorbeeld een neutrale muur zijn, of een boekenkast met enkele professionele boeken. Het belangrijkste is dat de achtergrond niet afleidt van wat je zegt.

  1. Bereid je goed voor

Maak een lijst van de belangrijkste dingen die je wilt bespreken in je video. Hierdoor voorkom je dat je afgeleid raakt en zorgt ervoor dat je de belangrijkste punten behandelt. Oefen je presentatie meerdere keren, zodat je zelfverzekerd bent en een natuurlijke indruk maakt tijdens het opnemen.

  1. Maak het persoonlijk

Een van de grootste voordelen van een videosollicitatie is dat je je persoonlijkheid kunt laten zien. Vertel iets over jezelf, wat je drijft, wat je leuk vindt aan de functie en waarom je geschikt bent voor de job. Zorg ervoor dat je oprecht bent en dat je jezelf niet anders voordoet dan je bent.

  1. Houd het kort en bondig

Een videosollicitatie moet niet langer zijn dan twee tot drie minuten. Zorg ervoor dat je je boodschap beknopt en to the point houdt. Wees duidelijk en concreet, en vermijd te veel vakjargon of complexe zinnen.

  1. Let op je uiterlijk en stemgebruik

Kleed je zoals je zou doen als je naar een fysiek sollicitatiegesprek zou gaan. Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet en dat je kleding past bij de functie waarvoor je solliciteert. Let ook op je stemgebruik, spreek duidelijk en vermijd te veel herhalingen of stopwoorden.

Hopelijk helpen deze tips je bij het maken van een goede videosollicitatie!

Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

april 22, 2024
Ontdek het buitenleven: een boeiend interview met Nienke Breukers van Obelink!
Hoewel het zonnige weer nog even op zich laat wachten, is de lente officieel begonnen! Binnenkort tijd om weer meer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Daarom gingen wij voor Mijn Magazine voor de editie ‘’Buitenleven’’ in gesprek met Nienke Breukers, werkzaam bij Obelink, specialist in kamperen en outdoor!
januari 30, 2024
Een bijzonder interview op de dag van het werkplezier in de zorg! Marly Sikkes vertelt over haar ervaring bij Azora!
Vandaag, 30 januari, is het de Dag van het Werkplezier in de zorg. Voor deze speciale dag hebben wij een interview mogen afnemen met een medewerker van Azora, Marly Sikkes. We willen vandaag graag de zorgsector in het zonnetje zetten. In dit verhaal lees je verder over Marly haar ervaring met het werken in de zorg.
januari 9, 2024
Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!
Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.
december 12, 2023
“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”
Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur.