Tips voor het optimaliseren van jouw vacatures voor Google for Jobs!

Wil jij ervoor zorgen dat jouw vacatures beter opvallen voor potentiële kandidaten en meer succes behalen in het wervingsproces? Hier zijn enkele handige tips die jou kunnen helpen om jouw vacatures te verbeteren en er tevens voor zorgen dat jouw vacatures worden geindexeerd door Google for Jobs.
gedeeld in Werkgeverstips
april 17, 2024
Tips voor het optimaliseren van jouw vacatures voor Google for Jobs!

1. Gebruik gestructureerde gegevens / structured data 

Zorg ervoor dat al jouw vacaturegegevens zijn gemarkeerd met gestructureerde gegevens volgens de schema.org-richtlijnen. Dit helpt zoekmachines om jouw vacature-informatie correct te begrijpen en weer te geven in zoekresultaten, en zorgt er ook voor dat jouw vacatures goed worden opgepikt door Google for Jobs (en de vacaturecrawler van AchterhoekWerkt.nl).

2. Voeg alle relevante informatie toe

Zorg ervoor dat al jouw vacatures alle belangrijke informatie bevatten, zoals functietitel, locatie, salaris, vereisten, verantwoordelijkheden en andere relevante details. Dit helpt potentiële kandidaten om snel te bepalen of de functie geschikt voor hen is en verbetert de kans dat jouw vacatures worden opgepikt door Google for Jobs en de vacaturecrawler van AchterhoekWerkt.nl.

Google for Jobs ziet de volgende gegevens graag terug in jouw vacature:

  1. Publicatiedatum
  2. Omschrijving: Een gedetailleerde beschrijving van de vacature, inclusief verantwoordelijkheden, taken, vereisten, enzovoort.
  3. Bedrijfsnaam
  4. Locatie: adres, postcode en plaats!
  5. Functietitel
  6. Einddatum voor sollicitaties
  7. Salarisindicatie: Het salaris voor de functie, met mogelijkheid tot het opgeven van een minimum- en maximumbedrag. Het vermelden van het salaris helpt transparantie te bevorderen en potentiële kandidaten aan te trekken.
  8. Dienstverband: Aanduiding of het gaat om een fulltime of een parttime baan of een stage, afstudeeropdracht. 
  9. Interne referentie:
  10. Type locatie: Denk hierbij aan thuiswerken of op locatie. 

3. Zet jouw vacatureteksten in een <p> tag 

Het is van belang om een goede semantische structuur te handhaven en ervoor te zorgen dat de vacature-informatie goed gestructureerd en leesbaar is voor zowel mensen als zoekmachines. We adviseren om jouw vacatureteksten in een <p> tag te zetten. Dit kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en een hogere ranking in zoekresultaten.

4. Gebruik relevante zoekwoorden in de vacaturetitel en -beschrijving 

Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden opneemt in de vacaturetitel en -beschrijving. Dit vergroot de kans dat jouw vacatures worden weergegeven wanneer potentiële kandidaten gerelateerde zoekopdrachten uitvoeren.

5. Gebruik duidelijke en relevante taal

Wees duidelijk en beknopt in je beschrijvingen. Vermijd jargon en gebruik taal die aanspreekt op je doelgroep. Wees eerlijk en transparant over de functie en de vereisten om verwarring te voorkomen en de kans op geschikte kandidaten te vergroten.

6. Optimaliseer jouw vacatures voor lokale zoekopdrachten

Als jouw vacature locatiegebonden is, vermeld dan specifieke locatiegegevens in de vacature. Dit kan helpen bij het aantrekken van lokale kandidaten en verbetert je zichtbaarheid in lokale zoekopdrachten.

We hopen dat deze tips ervoor zorgen dat jouw vacatures ook worden geindexeerd door Google for Jobs. Als je nog verdere vragen hebt of meer advies nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Succes met het optimaliseren van jouw vacatures!

Met vriendelijke groet,

Team AchterhoekWerkt.nl

vacatures-optimaliseren-voor-google-for-jobs
Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

No related articles