Hoe onderhandel je over stagevergoeding of salaris? Lees onze zeven tips! 🤑

Onderhandelen over salaris of stagevergoeding kan een spannende ervaring zijn. Het kan lastig zijn om te weten hoe je moet beginnen, wat je moet zeggen en welke strategieën je moet gebruiken. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunnen helpen om deze uitdaging aan te gaan en het salaris of de stagevergoeding te krijgen die je verdient.
gedeeld in Carrièretips
maart 16, 2023
Hoe onderhandel je over stagevergoeding of salaris? Lees onze zeven tips! 🤑

Voordat je begint met onderhandelen, is het belangrijk om te weten wat je waard bent. Doe wat onderzoek naar wat mensen in vergelijkbare functies verdienen en wat de marktconforme stagevergoedingen zijn voor jouw branche en regio. Als je weet wat je waard bent, sta je sterker tijdens de onderhandelingen.

Bepaal vooraf wat je ideale salaris of stagevergoeding is. Houd daarbij rekening met je ervaring, opleidingsniveau, branche en regio. Bedenk ook wat je minimumvereiste is en wat je bereid bent om te onderhandelen.

Voordat je begint met onderhandelen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Bedenk wat je gaat zeggen en welke argumenten je gaat gebruiken om je ideale salaris of stagevergoeding te onderbouwen. Maak een lijst van je sterke punten en prestaties die je in het verleden hebt behaald. Bereid je ook voor op eventuele tegenargumenten en bedenk hoe je daarop gaat reageren.

Tijdens de onderhandelingen is het belangrijk om zelfverzekerd over te komen. Laat zien dat je weet wat je waard bent en dat je bereid bent om te onderhandelen. Wees duidelijk en concreet in je argumenten en blijf vriendelijk en beleefd.

Het kan soms beter zijn om de werkgever of stagebegeleider als eerste een salarisvoorstel te laten doen. Dit geeft je meer informatie over wat de werkgever of stagebegeleider bereid is te betalen en stelt je in staat om daarop te reageren. Als je als eerste een bedrag noemt, loop je het risico dat je te laag inzet.

Wees flexibel in je onderhandelingen. Misschien is de werkgever of stagebegeleider niet in staat om aan je ideale salaris of stagevergoeding te voldoen, maar kunnen ze wel andere voordelen bieden zoals flexibele werktijden, extra vakantiedagen of opleidingsmogelijkheden. Overweeg deze voordelen als onderdeel van je totale pakket.

Het is belangrijk om rustig en professioneel te blijven tijdens de onderhandelingen. Laat je niet verleiden tot emotionele reacties of uitspraken. Blijf beleefd en respectvol, ook als je het niet eens bent met de werkgever of stagebegeleider.

Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

april 22, 2024
Ontdek het buitenleven: een boeiend interview met Nienke Breukers van Obelink!
Hoewel het zonnige weer nog even op zich laat wachten, is de lente officieel begonnen! Binnenkort tijd om weer meer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Daarom gingen wij voor Mijn Magazine voor de editie ‘’Buitenleven’’ in gesprek met Nienke Breukers, werkzaam bij Obelink, specialist in kamperen en outdoor!
januari 30, 2024
Een bijzonder interview op de dag van het werkplezier in de zorg! Marly Sikkes vertelt over haar ervaring bij Azora!
Vandaag, 30 januari, is het de Dag van het Werkplezier in de zorg. Voor deze speciale dag hebben wij een interview mogen afnemen met een medewerker van Azora, Marly Sikkes. We willen vandaag graag de zorgsector in het zonnetje zetten. In dit verhaal lees je verder over Marly haar ervaring met het werken in de zorg.
januari 9, 2024
Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!
Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.
december 12, 2023
“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”
Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur.