Grensland College

Winterswijk

Over Grensland College

Bedrijfsactiviteiten van Grensland College

Het Grensland College is een vernieuwend initiatief in Nederland. Samen met het (Eu)regionale bedrijfsleven wordt hier vorm aan gegeven, om zo snel te kunnen schakelen tussen onderwijs en de behoefte op de arbeidsmarkt. Op initiatief van het Graafschap College worden samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Saxion tweejarige praktijkgerichte hbo-opleidingen, de zogeheten Associate degree (Ad) –opleidingen, ontwikkeld. De opleidingen worden in deeltijd aangeboden en zijn bedoeld voor Nederlandse en Duitse afgestudeerde mbo-studenten en werkenden.

Het gaat om opleidingen waarvan regionale werkgevers hebben aangegeven dat er grote behoefte bestaat aan het opscholen van mbo-gekwalificeerde (toekomstige) werknemers naar een hbo-diploma.

Vestigingsplaats is het voormalige raadhuis van Winterswijk. Een deel van de lessen wordt vanuit deze centrale plek in de grensregio verzorgd. Daarnaast vindt onderwijs in de praktijk plaats – bij werkgevers op locatie, maar ook in innovatiecentra als CIVON, de Steck en de Marke. We zorgen voor een hybride leeromgeving waar theorie en praktijk zoveel mogelijk met elkaar worden verbonden. Niet alleen in de ontwikkeling, ook met betrekking tot de onderwijsuitvoering geven we werkgevers een belangrijke rol.

In september 2021 starten we met de deeltijdopleidingen Ad-Management en Ad-Gebouwgebonden Installatietechniek. Verder bouwen we ons aanbod uit met opleidingen in de engineering, smart industry, zorg, logistiek en het groen.

Bedrijfscultuur bij Grensland College

Het Grensland College biedt opleidingen in de techniek, bouwnijverheid, management, zorg, logistiek en het groen waarmee mbo 4-studenten en werkende zich praktijkgericht verder kunnen ontwikkelen op een hbo-niveau.

– Samenwerking Graafschap College, HAN en Saxion
– 2-jarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen
– Hybride leeromgeving
– Rol werkgevers in het onderwijs
– Grenzeloos onderwijs

Stage lopen, afstuderen of werken bij Grensland College

Werken bij het Grensland College is werken in het onderwijs. Werken met mensen uit het onderwijs, werkgevers en de overheid. Een dynamische omgeving, niet alleen voor (hybride) docenten maar ook voor ondersteunende medewerkers. Werken bij het Grensland College betekent ook werken in een team van gemotiveerde professionals, waar je de ruimte krijgt om bij te dragen aan het gezamenlijk resultaat. Je levert een bijdrage aan ‘praktijkgericht hbo-onderwijs voor een innovatieve regio’.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie over onze opleidingen en ons onderwijsconcept? Neem dan contact met ons op.

Bedrijfsvideo Grensland College

Beschikbare vacatures

Vacatures geplaatst door Grensland College

Dit bedrijf plaatst nog geen vacatures op AchterhoekWerkt.nl.

Sector
Onderwijs, cultuur en wetenschap
Bedrijfsgrootte
11 tot / met 20 medewerkers
Telefoonnummer
06 40141666 06 4014**** Toon
Locatie
Winterswijk