Zeven tips om jouw cv eruit te laten springen! 📇

Solliciteren kan best spannend zijn, een goede voorbereiding is hierbij echt van belang . Het hebben van een goed cv zorgt ervoor dat jij goed voorbereid naar je sollicitatie gaat. Hier lees je zeven tips voor een goede cv.
gedeeld in Carrièretips
juni 12, 2023
Zeven tips om jouw cv eruit te laten springen! 📇

1. Maak een basis cv en pas deze steeds een beetje aan op de functie en het bedrijf waar je solliciteert

De meeste tijd steek je in het maken van je basis cv. Hierin vermeld je je opleidingen, werkervaring, stages, vrijwilligerswerk, vaardigheden en competenties. Bij elke sollicitatie pas je je cv een beetje aan op de vacature en het bedrijf waar je gaat solliciteren. Je benadrukt hier de onderdelen die aansluiten op de vacature. Je vergroot hiermee de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

2. Zet je naam, samen met een foto van jezelf, in de koptekst op de eerste pagina

Het plaatsen van je naam en een foto van jezelf in de header zorgen ervoor dat een werkgever jouw cv snel kan terugzoeken.

3. Tussenkopjes en een mooie lay-out maken je cv overzichtelijk

Het gebruik maken van tussenkopjes, zoals werkervaring en opleidingen, zorgen ervoor dat je cv er overzichtelijker uitziet en beter leesbaar is. Gebruik hiernaast ook een mooie lay-out, zodat jouw cv er bovenuit springt. Overdrijf hierin niet, want het blijft een zakelijk document.

4. Maak je cv niet langer dan 2 pagina’s en zet de belangrijkste informatie op de eerste pagina

Hou je cv kort en maak je cv niet langer dan 2 pagina’s. Op de eerste pagina benoem je de belangrijkste informatie, zoals je meest recente werkervaring en je sterke punten die aansluiten bij de vacature waar je voor solliciteert.

5. Gebruik hyperlinks naar je eigen website/blog/social mediakanalen

Door een aantal links in je cv te zetten, kun je de lezer meenemen in een rondleiding door jouw werkende leven. Je kunt hiermee laten zien wat je al allemaal hebt gedaan of gemaakt. Zo geef je de lezer meer inzicht in wat jouw vaardigheden zijn.

6. Laat je cv door iemand anders lezen

Vier ogen zien meer dan twee ogen. Laat je cv door iemand anders nalezen. Wie weet haalt hij of zij er nog spellingsfouten uit of heeft de lezer nog een toevoeging voor bij je cv.

7. Print je cv uit ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Het kan voorkomen dat er iemand bij je sollicitatiegesprek komt zitten die jouw cv nog niet gezien of gelezen heeft. Het komt dan netjes over als je een of meerdere exemplaren van je cv hebt meegenomen naar je sollicitatiegesprek, zodat deze persoon deze alsnog kan lezen.

Wij hopen dat deze tips je helpen om een professioneel cv te maken. Veel succes!

Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

januari 30, 2024
Een bijzonder interview op de dag van het werkplezier in de zorg! Marly Sikkes vertelt over haar ervaring bij Azora!
Vandaag, 30 januari, is het de Dag van het Werkplezier in de zorg. Voor deze speciale dag hebben wij een interview mogen afnemen met een medewerker van Azora, Marly Sikkes. We willen vandaag graag de zorgsector in het zonnetje zetten. In dit verhaal lees je verder over Marly haar ervaring met het werken in de zorg.
januari 9, 2024
Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!
Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.
december 12, 2023
“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”
Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur. 
december 11, 2023
“Bij Frontis kreeg ik de kans om na mijn afstudeerstage te blijven werken”
Ik ben Bregje van Eldik. Ik ben in juli 2020 bij Frontis in Varsseveld afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN.  Frontis is een full service digitaal bureau uit de Achterhoek waar ze aan diverse toffe projecten werken voor ambitieuze opdrachtgevers uit de regio. Bij digitale projecten kun je denken aan websites, webshops, koppelingen, applicaties en online marketing campagnes. Wij kunnen klanten de volledige digitale service aanbieden. Binnen Frontis vervul ik sinds september 2020 de functie van Interaction Designer. Als Interaction Designer sta ik garant voor de eindgebruiker in alle fases van het onderzoek-, ontwerp- en ontwikkeltraject. Dit doe ik onder andere door gebruikersonderzoek uit te voeren en door bijvoorbeeld persona’s, experience maps en user stories uit te werken. Door de wensen en de behoeften van de eindgebruiker als uitgangspunt te nemen en ze in het hele project te betrekken, zorgen we ervoor dat we een oplossing opleveren waar de eindgebruiker blij van wordt.