Gruitpoort

Doetinchem

Over Gruitpoort

Bedrijfsactiviteiten van Gruitpoort

Afdelingen:
– Lessen (amateurkunst podium en beeldend, voor 6-100jr)
– Filmhuis
– Theater (kleinschalig kwaliteitstheater)
– Jongerencentrum de SJOG (www.desjog.nl)
– Kunstcafé De Poort (horeca en verhuur)
– Kunstprojecten voor wijk en school

Missie: De Gruitpoort geeft ruimte, creëert waarde en daagt uit met Kunst, Cultuur en debat. De Gruitpoort geeft ruimte. De Gruitpoort wil een plek zijn waar bezoekers en deelnemers de ruimte voelen en krijgen om vrij te denken. In de Gruitpoort krijg je als gebruiker de ruimte te bedenken, te maken wat jij wil. Door van de ruimtes gebruik te maken maar ook door je te laten inspireren zelf, met ons dingen te organiseren. In de Gruitpoort geven we ruimte aan mensen en makers die ruimte nemen. De Gruitpoort creëert waarde. Cultuur creëert waarde. Mensen worden creatiever door deel te nemen en te genieten van cultuur. Dat heeft een persoonlijke waarde voor het individu maar ook een economische voor de samenleving. Zonder cultuur is een samenleving waarde(n)loos.

De Gruitpoort draagt bij aan betekenisgeving en contact in een wereld vol vervlakking en anonimiteit. De Gruitpoort daagt uit. De Gruitpoort oordeelt niet maar inspireert. Dat geldt voor film en theater buiten de gebaande paden. maar ook voor de actieve kunstbeoefening. De Gruitpoort betekent uitgedaagd worden meer uit jezelf te halen, de onbekende hoekjes van de wereld, je persoonlijkheid en je talent op te zoeken en uit te dragen.

Bedrijfscultuur bij Gruitpoort

De Gruitpoort Kunst en Cultuur is het Centrum voor de Kunsten van Doetinchem en omstreken. Wij zijn een theater, een filmhuis, wij verzorgen lessen en projecten en een aanbod voor de zakelijke markt. Sinds dit jaar maken ook een Jongerencentrum (De SJOG) en Kunstcafé De Poort deel uit van de Gruitpoort. Een (culturele) broedplaats voor professionals en amateurs, voor deelnemers en bezoekers.

Vanuit de pay off OPEN VOOR MEER is onze missie: De Gruitpoort geeft ruimte, creëert waarde en daagt uit door kunst, cultuur en debat. De Gruitpoort is een Stichting met een beleidsbepalend bestuur. De staf van de Gruitpoort bestaat uit 10,7 fte (16 mensen, incl. de directeur). Er zijn docenten in vaste dienst en op projectbasis. Het filmhuis, het theater en de evenementen worden (bijna) volledig door de 60 vrijwilligers gedraaid.

Beschikbare vacatures

Vacatures geplaatst door Gruitpoort

Dit bedrijf plaatst nog geen vacatures op AchterhoekWerkt.nl.

Sector
Onderwijs, cultuur en wetenschap
Bedrijfsgrootte
11 tot / met 20 medewerkers
Telefoonnummer
0314-340943 0314-34**** Toon
Locatie
Doetinchem