FAQ werkzoekenden

Hoe maak ik een account aan?

Het aanmaken van een account is gemakkelijk. Ga hiervoor naar Inschrijven. Doorloop de stappen en je account is aangemaakt. Je kunt nu solliciteren op vacatures of stages. Tevens kun je open sollicitaties versturen.

Wat moet ik doen als ik mijn inlog gegevens kwijt ben?

Ga naar de inlogpagina en klik op “Wachtwoord vergeten?”. Voer jouw emailadres in, vervolgens ontvang je per email een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. Het is overigens ook mogelijk om zonder account te solliciteren op de vacatures!

Kan ik mijn profiel aanpassen?

Ja, je kunt op elk gewenst moment jouw account aanpassen. Als je ingelogd bent kun je via ‘wijzigen’ jouw account aanpassen en opslaan.

Hoe kan ik mij aanmelden/afmelden voor de nieuwsbrief?

Indien je een account aanmaakt dan accepteer je de voorwaarden en daarbij geef je ook toestemming om enkele keren per jaar een nieuwsbrief te ontvangen.

Bij elke nieuwsbrief die je van ons ontvangt kun je je afmelden door op de link ‘afmelden’ te klikken. Deze vind je onderaan elke nieuwsbrief.

Waarom moet ik mijn CV toevoegen om te kunnen solliciteren?

Als je zelf een sollicitatie verstuurd naar werkgevers dan stuur je naast jouw motivatie ook jouw CV mee. Daarom hebben we er voor gekozen dat het alleen mogelijk is om een sollicitatie te versturen als je ook daadwerkelijk jouw CV hebt toegevoegd aan jouw account.

Wat gebeurd er als ik solliciteer op een vacature?

Jouw sollicitatie wordt direct verstuurd naar de contactpersoon van het desbetreffende bedrijf. Bedrijven geven doorgaans binnen twee weken een reactie als jij een sollicitatie op een vacature hebt verstuurd.

Wat gebeurd er als ik solliciteer op een vacature?

Jouw sollicitatie wordt direct verstuurd naar de contactpersoon van het desbetreffende bedrijf. Bedrijven geven doorgaans binnen twee weken een reactie als jij een sollicitatie op een vacature hebt verstuurd.

Wat gebeurd er precies als ik een open sollicitatie verstuur?

Wij proberen bedrijven zoveel mogelijk te stimuleren om een reactie te geven op open sollicitaties. Helaas wordt niet altijd een reactie gegeven naar aanleiding van een open sollicitatie. Jouw open sollicitatie wordt echter wel direct opgeslagen door het betreffende bedrijf. Zij kunnen dus te allen tijde jouw open sollicitatie bekijken, nu en in de toekomst.

Kan ik zien op welke vacatures ik gesolliciteerd heb?

Ja, in jouw account kun je zien op welke vacatures jij gesolliciteerd hebt. Tevens kun je zien welk bedrijf jij hebt gekenmerkt als interessant bedrijf.

Kan elk bedrijf mijn CV inzien op Achterhoek Werkt?

Nee, bedrijven kunnen alleen jouw CV-profiel inzien als:
• Jij een sollicitatie hebt verstuurd op hun vacature
• Jij een open sollicitatie hebt verstuurd naar dit bedrijf
• Jij hebt aangegeven dat je dit bedrijf interessant vindt d.m.v. het aanklikken van de ‘interessant’ button in bedrijfspresentatie.
• Jij door het team van Achterhoek Werkt bent benaderd, waarbij wij hebben aangegeven dat het betreffende bedrijf mogelijk interesse heeft in jou als kandidaat. Jij bepaalt dan of het betreffende bedrijf jouw CV-profiel mag inzien.

Heb je een specifieke vraag, suggestie of opmerkingen, waarmee wij onze dienstverlening kunnen verbeteren?

Stuur dan je bericht naar: info@achterhoekwerkt.nl
We zullen jouw e-mailbericht zo spoedig mogelijk beantwoorden. Alvast bedankt!