“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”

Mijn naam is Luca Wijgman, ik ben 25 jaar oud en ik werk bij Brink Moulds & Dies op de tekenafdeling. Ik ben nu drie jaar actief bij Brink. Ik ben begonnen in Harskamp en daar heb ik een half jaar lang een inwerktraject gevolgd. Na dit traject ben ik teruggegaan naar Winterswijk en sindsdien ben ik actief als tekenaar/constructeur. 
gedeeld in Carrièretips   •   Werkgeverstips
december 12, 2023
“Bij Brink werd ik verrast door het jonge team”

Luca Wijgman

Ik ben met Brink in aanraking gekomen door een recruitment bureau.Tijdens het proces dat ik in contact werd gebracht met het bedrijf, kreeg ik toevallig ook een berichtje van Nils Vriezen, mijn huidige collega. Het sollicitatiegesprek wekte mijn enthousiasme, dus ik hoefde ook niet lang na te denken over het aanbod. Ik ben nu ruim 3 jaar werkzaam bij Brink.

Werkzaamheden

Scholing
Ik heb zelf Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de HAN in Arnhem, maar met bijvoorbeeld technische bedrijfskunde kun je ook aan de slag bij Brink. Mbo en hbo studenten kunnen beiden terecht bij Brink, maar ze kijken daar niet zo streng naar. Als je echt talent hebt en initiatief toont, ook al heb je geen diploma, word je niet meteen afgeschreven. Het bedrijf is heel erg op mensen gericht, dat maakt het werken hier ook zo fijn.

Projecten
Bij Brink voeren we veel projecten uit, elke drie weken starten we een nieuw project. Het unieke hieraan is dat 15% van de projecten die we uitvoeren binnen Nederland zijn. De matrijzen die Brink maakt gaan internationaal, we zijn voornamelijk aan het werk voor buitenlandse bedrijven. Zo ben ik zelf een keer tijdens een vakantie in Frankrijk een boterkuipje tegenkomen waarvan ik de matrijs had ontworpen. Dat is natuurlijk super vet om te zien. 

Het leuke aan alle verschillende projecten bij Brink is dat elk project weer voor een nieuwe uitdaging zorgt. Alle betrokkenen krijgt het hele proces te zien: van concept tot eindresultaat. Zo leert elke betrokkene tijdens elk project wel wat, of je nou een ervaren werknemer bent of een jonge starter.

Kansen voor jongeren

Brink staat open voor jongeren die zich willen ontwikkelen. Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik verrast over hoe jong het team was. Een mooi voorbeeld is hoe twee huidige directieleden begonnen zijn toen ze nog jonge starters waren en nu zijn doorgegroeid naar functies in de directie van het bedrijf. Als de mogelijkheid er is, en de werknemer hier interesse in heeft, laat Brink haar werknemers doorgroeien, of dat nou door middel van een promotie is, of een groei binnen de functie. Iedereen voelt zich op zijn gemak en de werksfeer binnen het bedrijf is gezellig, vooral omdat het kleinschalig is. We zitten op dit moment met 65 werknemers in de vestiging in Winterswijk, iedereen kent elkaar hier.

Deel dit artikel via socials

Gerelateerde blogs

Doorzoek onze tips en tricks!

april 22, 2024
Ontdek het buitenleven: een boeiend interview met Nienke Breukers van Obelink!
Hoewel het zonnige weer nog even op zich laat wachten, is de lente officieel begonnen! Binnenkort tijd om weer meer naar buiten te gaan en te genieten van het buitenleven. Daarom gingen wij voor Mijn Magazine voor de editie ‘’Buitenleven’’ in gesprek met Nienke Breukers, werkzaam bij Obelink, specialist in kamperen en outdoor!
januari 30, 2024
Een bijzonder interview op de dag van het werkplezier in de zorg! Marly Sikkes vertelt over haar ervaring bij Azora!
Vandaag, 30 januari, is het de Dag van het Werkplezier in de zorg. Voor deze speciale dag hebben wij een interview mogen afnemen met een medewerker van Azora, Marly Sikkes. We willen vandaag graag de zorgsector in het zonnetje zetten. In dit verhaal lees je verder over Marly haar ervaring met het werken in de zorg.
januari 9, 2024
Het geheim van een overtuigende e-mail: jouw stap naar een stage, afstudeeropdracht of baan in de Achterhoek!
Ben je een ambitieuze stage- of werkzoeker die op zoek is naar nieuwe kansen in de Achterhoek? Dan is het tijd om op te vallen tussen de rest. Met de juiste benadering en een pakkende e-mail, kan je de deuren openen naar geweldige mogelijkheden in deze prachtige regio.
december 11, 2023
“Bij Frontis kreeg ik de kans om na mijn afstudeerstage te blijven werken”
Ik ben Bregje van Eldik. Ik ben in juli 2020 bij Frontis in Varsseveld afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HAN.  Frontis is een full service digitaal bureau uit de Achterhoek waar ze aan diverse toffe projecten werken voor ambitieuze opdrachtgevers uit de regio. Bij digitale projecten kun je denken aan websites, webshops, koppelingen, applicaties en online marketing campagnes. Wij kunnen klanten de volledige digitale service aanbieden. Binnen Frontis vervul ik sinds september 2020 de functie van Interaction Designer. Als Interaction Designer sta ik garant voor de eindgebruiker in alle fases van het onderzoek-, ontwerp- en ontwikkeltraject. Dit doe ik onder andere door gebruikersonderzoek uit te voeren en door bijvoorbeeld persona’s, experience maps en user stories uit te werken. Door de wensen en de behoeften van de eindgebruiker als uitgangspunt te nemen en ze in het hele project te betrekken, zorgen we ervoor dat we een oplossing opleveren waar de eindgebruiker blij van wordt.