Arendsen Machinefabriek B.V.

Doetinchem

Over Arendsen Machinefabriek B.V.

Bedrijfsactiviteiten van Arendsen Machinefabriek B.V.

Arendsen Machinefabriek b.v. is een van de oudste (familie) bedrijven in Doetinchem. Begin 1900 is het bedrijf in Doetinchem gevestigd. Bij de oprichting van de Kamer van Koophandel in 1923 heeft de oprichter, dhr. H.J. Arendsen sr. de onderneming laten registeren, met als oprichtingsdatum 00 oktober 1919, onder nummer 86. In 2011 bestaat het bedrijf dus officieel 92 jaar.

Arendsen is een innoverend bedrijf, waar vakmanschap en kwaliteit, met liefde voor het ambacht, hoog in het vaandel staan. Klanten weten dit te waarderen, waardoor veel jarenlange relaties zijn ontstaan. Door de jarenlange ervaring in takken van de industrie, is het een uitdaging om problemen in productieprocessen op te lossen. Ook het optimaliseren en het vervaardigen van nieuwe installaties behoren tot de dagelijkse werkzaamheden.

Het team van Arendsen Machinefabriek b.v. zorgt voor ontwerp, engineering en vervaardiging van het totale project, maar ook volgens inbreng door derden. Naast nieuwbouw houdt men zich graag bezig met reparatie en onderhoud van bestaande machines en installaties en uiteraard ook met constructiewerk. Arendsen Machinefabriek b.v. is ISO en VCA gecertificeerd en erkend Kenteq leerbedrijf.

Naast staal veren bewerkt het bedrijf roestvast staal, aluminium en kunststof. Met de diversiteit worden er in het algemeen geen grote aantallen producten vervaardigd. Door reparatie wordt vaak, aan de hand van het defecte model, een nieuw onderdeel vervaardigd. Veel van de werkzaamheden worden exclusief voor de klant uitgevoerd. Als zichtbaar voorbeeld kunnen wij noemen het stuwcomplex te Doesburg, dit uit 1952 stammende complex is door Arendsen Machinefabriek b.v. geheel vernieuwd en verzwaard, volgens de eisen van het Waterschap Rijn & IJssel, waarbij ook de engineering door het bedrijf is verzorgd. Als erkend “Kenteq” leerbedrijf biedt Arendsen Machinefabriek b.v. de opleiding tot constructiebankwerker of machinebankwerker aan. De vakmensen van Arendsen Machinefabriek b.v. vinden het, met hun jarenlange ervaring , telkens weer een uitdaging om samen het een enthousiaste leerling voor het diploma te gaan.

Bedrijfscultuur bij Arendsen Machinefabriek B.V.

Werken bij Arendsen Machinefabriek b.v. is werken in een “grote familie”. Er heerst hier een open cultuur, waarbij de deur voor iedereen open staat. In ons middelgrote bedrijf zijn de doorgroei mogelijkheden naar leidinggevende functies beperkt, wel kan men zich hier bewijzen als volwaardig vakman/vrouw, met een grote mate van zelfstandigheid. Naast werkzaamheden in de vestiging, wordt ook veel op locatie gewerkt.

Stage lopen, afstuderen of werken bij Arendsen Machinefabriek B.V.

Allereerst moet een nieuwe werknemer open staan voor het metaalbewerkingsvak. Daarnaast willen wij dat een nieuwe medewerker op zijn minst beschikt over de basis kennis van metaal en moet een nieuwe werknemer open staan om te leren. Ook moet hij/zij geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Voor onze klanten zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Als er bijvoorbeeld echt iets gerepareerd moet worden kan het zijn dat wij tijdelijk in ploegendiensten draaien zodat wij ook daadwerkelijk 24 uur onze diensten ter beschikking kunnen stellen!

Meedenken met de klant is ook erg belangrijk! Aangezien ieder product dat wij maken anders is, bestaat er bij ons niet zoiets als simpel productiewerk. Als je interesse hebt om, in een modern bedrijf, een “echt vak” te leren, je houd van aanpakken en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, neem dan contact op om de mogelijkheden voor en mooie toekomst te bespreken.

Video

Beschikbare vacatures

Vacatures geplaatst door Arendsen Machinefabriek B.V.

Dit bedrijf plaatst nog geen vacatures op AchterhoekWerkt.nl.

Sector
Techniek, productie en bouw
Telefoonnummer
0314 - 340 448 0314 - 340**** Toon
Locatie
Doetinchem